DEMOKRATI​

DEMOKRATI​

Provokerende debatteater forvandler publikum til politikere

I forestillingen Demokrati  lakmustester byrumsteatret Teatergrad det danske folkestyre: Kritikere mener i dag, at den aktuelle politikerlede hos folket, den kollektive afmagt, er et udtryk for en reel demokratisk krise. At apokalypsen er nær. Men kanske er demokratiet i virkeligheden slet ikke under afvikling – men under udvikling?

Der er koldt på toppen, må publikum sande, når de bestiger magtens tinder. Tillidskrisen er på dagsordenen i det inddragende debatteater, og forestillingen er flygtig: Alt kan ske, når magten skifter hænder - fra de folkevalgte til folket selv.

Kongekabale

Danmark: et demokrati. Et folkestyre. En nation af medbestemmere. Men politikerleden kradser i halsen og lindres med en kollektiv passivitet, der truer den skattede styreform. Op til kommunalvalget 2017 inviterer vi publikum med ind i byrådssalen og giver publikum en central demokratisk rolle. Under forestillingen får tilskuerne mulighed for både at debattere og stemme - men alle må stå til regnskab for deres valg, for demokrati er i dag et bistert spil kongekabale, hvor kun den listigste vinder.

Kommunalvalg 2017

Instruktør på Demokrati Pelle Nordhøj Kann fortæller om forestillingens tætte forbindelse til det virkelige kommunalvalg i Danmark den 21. november i år:

- Vi har helliget vores nyproduktioner demokratiet i den kommende sæson. Og med den første forestilling, Demokrati, tager vi ud i landet lige op til kommunalvalget 2017. Vi rykker ind i byrådssalene og inviterer publikum med ind i en forestilling, hvor de sammen med fire skuespillere agerer beslutningstagere og kan debattere, hvad de har på hjerte i forhold til netop deres lokalsamfund.

Demokrati i mellemrummet

Pelle Nordhøj Kann mener, at demokratiet især skal udfordres og aktiveres i tiden mellem de store valgdage, hvor valgflæsk og gamle vaner ofte er styrende for, hvor man sætter sit kryds:

- Vi ønsker virkelig, at publikum vil gå fra forestillingen med en lyst til at engagere sig. Til at tage initiativ. Til medborgerskab og ansvar. Vi ønsker, at publikum vil have lyst til at dykke ned i mellemrummene - i perioderne mellem kommunal- og folketingsvalg - og se, hvad der gemmer sig af muligheder. Demokrati er en livsform; en måde at være tilstede i verden på, der først og fremmest handler om nærdemokratisk udøvelse: Det er de spirende projekter, der dukker frem i hele det stolte foreningsdanmark - Venligboerne, folkekøkkenerne. De projekter kommer til live i mellemrummene.

Byrumsteater

Danmark har et væld af spillevende byrum, propfulde af æstetiske medfortællinger for borgere, der gerne vil møde levende kunst på moderne og nutidige præmisser.

I stedet for, at publikum kommer til teatrene, har Teatergrad som erklæret intention at bringe teatret til publikum, endda i helt nye former. For denne ambition modtog truppen i 2014 Foreningen af Danske Teaterjournalisters Initiativpris og desuden Lauritzen Fondens Visionspris på 100.000 kroner i 2016.

Teatergrad

Hvor: Byrådssalen, Parkvej 37, Nykøbing F.,

Guldborgsund Kommune

Tid: Onsdag 25. oktober kl. 19.30

Varighed 1 time og 15 min. u. pause

Alder: 17+

Pris: 180 kr.

Ung el. studiekort: 85 kr.

MASKEN SÆSONKORT

Medvirkende: Sandra Yi Sencindiver, Rolf Hansen, Jacob Teglgaard m.fl.

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Dramaturg: Julie Petrine Glargaard

Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap

Koncept: Sandra Yi Sencindiver, Pelle Nordhøj Kann, Christine Worre Kann

Teatergrad

 

KØB BILLETTER​

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
4800 Nykøbing F 

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk
Køb billetter her

Teatret Masken
Voldgade 1
4800 Nykøbing F