niels skousen

niels-skousen

Niels Skousen, en af Danmarks vigtigste kulturpersonligheder med en lang karriere i film- og musikbranchen, fyldte 75 år den 28. januar 2019. Det blev bl.a. fejret med en flot fødselsdagskoncert i Skuespilhuset, Store Scene, Det Kgl. Teater, d. 27. januar 2019, hvor Skousen selv stod på scenen.

Det er et album ulig noget andet i hans karriere, Niels Skousen udgav fredag 5. april i år. Det er et album, der emmer af overskud, kritik, kærlighed, humor, mørke, drilleri og eftertænksomhed. Og med et musikalsk bagtæppe med elementer af moderne country og elegant fransk chansons, ender man med en helt eksklusiv cocktail. En effektiv longdrink.

Døgnet har 24 timer er Skousens sjette studiealbum siden comebacket med Dobbeltsyn i 2002 og igennem albummets otte sange, når Niels Skousen omkring danskerne på Danmark keder sig, den usvækkede kærlighed på Kys mig og slet og ret Livet på den rørende og let dansende Det virkelige liv.

Selv siger Niels Skousen om albummet

Trådene i dette album væver sig ind og ud mellem kærlighed og identitet.Hvor hører vi til og hvad skal vi finde os i. Vi er til i verden, mellem mennesker og menneskeskabte systemer. Det er her vores handlinger realiseres, og her vi skal realisere os selv. Ingen ved hvad morgendagen vil bringe, så vores dagligdag er fyldt op af erindring og håb. Vi har os selv og de andre, og det virkelige liv består af drømme og realiteter. Realiteter som kærlighed og nærhed f.eks.

I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer.

Reaktionerne fra et samlet anmelderkorps er ikke til at tage fejl af; Døgnet har 24 timer er Niels Skousen bedste udgivelse i karrieren. Samme ros for Niels Skousen for sine koncerter, som er et overflødighedshorn, fra artistens lange karriere.

Det er sange, der går til hjertet

Når Niels Skousen står på scenen, bliver publikum inviteret med på en musikalsk rejse. Hans musikalske historier favner bredt, og med sin humoristiske, skarpe og til tider melankolske stemme, rammer hans sange os der, hvor vi gi'r os selv lov til at lade følelserne tale. Skousen har i kraft af sit virke og sin karriere opnået en toneangivende og anset position, og han fremtræder som en distingveret sangskriver og performer.

Dagbladet Information har tidligere benævnt Niels Skousen som ’Sprogets geniale guldgraver’.

Til Ud&Se i maj 2018 siger produceren Nikolaj Nørlund bl.a.: ”Niels ́ stemme, toneleje, ja hele hans facon brænder igennem til koncerterne. Han når ud til alle aldre - han transcenderer generationerne”.

Niels Skousen, diskografi

Døgnet har 24 timer (2019)

Hvem er du som kommer imod mig (2016)

Smil eller dø (2014)

40 år i Dansk Rock (2012)

Lyt til din coach (2010)

Daddy Longleg (2006)

Dobbeltsyn (2002)

Landet rundt (1980)

Palads af glas (1976)

Jeg vender mig i sengen (1973)

Herfra hvor vi står (1971)

Niels Skousen har skrevet den meget roste biografi "Herfra hvor jeg står", som er udgivet på Gyldendals forlag 2011.

Og i 2017 blev nogle af Niels Skousens vigtigste sangtekster udgivet i bogform, på forlaget Jensen & Dalgaard med titlen "Dobbeltsyn". Et udvalg af tekster fra begyndelsen i 1971 til – det indtil videre – seneste album i 2016.

Niels Skousen

TID: Fredag 8. november kl. 20.30

ENTRÈ: 200 kr.

Vokal og guitar: Niels Skousen

KØB BILLETTER

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
​4800 Nykøbing F

Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                       Fredag  10-12

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk