ALCINA​

ALCINA

For første gang i mere end 15 år indgår Ensemble Storstrøm i en egentlig operaproduktion og den kan opleves på Teatret Masken.

Der er tale om en samproduktion med Operaakademiet under Det kgl. Teater i København.
Det drejer sig om G.F. Händels opera "Alcina" der forløber i 3 akter.

Det var den første opera, som Händel komponerede til Covent Garden i London, og den fik sin førsteopførelse i 1735. Efter en opførelse i Tyskland i 1738 var den i lighed med de fleste af Händels operaer glemt i århundreder.
Den blev opført igen i 1928 og har i de allerseneste år fået noget af en genfødsel med opførelser på de store operascener verden over - nu altså også på Takkelloftet i København og på Teatret Masken i Nykøbing F.!

Handlingen: I denne opera stilles kærligheden over for sin værste fjende: egoismen.
Soldaten og superhelten Ruggiero er kommet til troldkvinden Alcina’s fortryllede ø. Hun forelsker sig i ham – og han i hende. Hun får ham til at glemme sin fortid, og derved forhindrer hun, at han tager hjem og fortsætter sit arbejde som hærfører i sit hjemland. Bradamante, hans forlovede, kommer til øen forklædt som mand, sammen med Melisso, Ruggiero’s tidligere lærer og mentor. Med sig bringer de en magisk ring som Ruggiero har fået af prinsessen Angelica som belønning for at befri hende fra et grusomt søuhyre. Bæreren af ringen ser verden som den i virkeligheden er, fri for alle illusioner og drømmesyn. Ved hjælp af ringens overnaturlige evner og kærlighedens kraft forsøger de nu at befri Ruggiero for den fortryllelse Alcina har kastet over ham.

Da Alcinas søster Morgana samtidig forelsker sig i Bradamante (som mand) og Alcinas forelskelse I Ruggeiro bliver til ægte kærlighed, der gør hun mister sine magiske evner, truer jalousi, hævn og intriger med at udslette alt tro på kærligheden som en positive kraft. Forestillingens temaer om forelskelse, indbildning, fornægtelse og forvandling bæres frem af en række raffinerede arier. Nogle af de bedste og mest kendte Händel har skrevet.

Besætningen
Operaen er skrevet for 7 sangsolister, kor og mindre orkester.
Den unge danske komponist Benjamin de Murahskin, som ensemblet tidligere har samarbejdet med, har bearbejdet orkestersatsen, så den kan spilles af Ensemble Storstrøms besætning.

Medvirkende
Vokalsolisterne kommer i sagens natur fra Operaakademiet, og orkestret udgøres af Ensemble Storstrøm.
Dirigent er Casper Schreiber.

Opførelser
Der er 4 opførelser på Operaens intimscene "Takkelloftet"

og en enkelt opførelse på Teatret Masken i Nykøbing F.​

​Teatret Masken i samarbejde med Ensemble Storstrøm

Hvor: Teatret Masken

Tid: Onsdag 4. april kl. 19.30-22.30

Introduktion til stykket starter kl. 18.30

Alder: 14+

Pris: 250 kr.

Maskekort og Ensemble Storstrøms venner: Pris 200 kr.

Vi takker følgende sponsorer for deres tilskud til projektets gennemførelse:

Augustinus Fonden

Knud Højgaards Fond

Aage og Johanne Louis-Hansen Fond

Oticon Fonden

​​

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
4800 Nykøbing F 

Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                       Fredag  10-12

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk

Teatret Masken
Voldgade 1
4800 Nykøbing F