den første gang

den første gang

DEN FØRSTE GANG

Liva er 15 år og en dag, ud af det blå, dukker hendes pisseirriterende, alt for direkte og rapkæftede far John op, og insisterer på, at hun skal være hans oplevelses-buddy. De skal prøve ting sammen, som de ikke har oplevet før – og så vil Liva endda blive betalt for sin deltagelse i fornøjelserne – alt sammen inden John skal i fængsel.

John er tappet for situationsfornemmelse og alt for meget for Liva, der samtidig med farens anmassende idéer, selv tumler med at opretholde forholdet til kæresten Mathias og veninden Bambi. Men hvilken 15-årig siger nej til at tjene penge på en række fede gratis oplevelser? John og Liva begiver sig ud på en hæsblæsende oplevelsesrejse, og det viser sig da også efterhånden, at John har en mening med galskaben. Trods modstand på rejsen med misforståelser, svigt og løgne fra alle sider, bringer oplevelserne dem tættere sammen. Og Liva må indrømme, at John, trods alt, er hendes far med en lang række gode livspointer, som hun må suge til sig – for man ved jo heller aldrig, hvornår noget er den sidste gang.

Inspirationen kommer fra lokale unge

Forestillingen bygger på en række inspirerende møder med lokale unge fra 8. klasser, som anonymt har delt deres autentiske fortællinger og personlige erfaringer med deres første gang med os. Uddrag af de unges ærlige og rørende beretninger optræder i forestillingen og sammenflettes med fortællingen om 15-årige Liva.

Når folk siger ”Den første gang”, refererer de ofte til den seksuelle debut, men i ungdomsforestillingen ”Den første gang” rummer begrebet meget mere end sex. Der er flere første gange. Alt har så at sige en første gang, og første-gangs-oplevelserne kan være så voldsomme og stærke, at man ikke er den samme som før, når man har gennemlevet dem. Selv de mindste ting fra den første gang kan blive til afgørende vendepunkter i ens liv: Første skoledag – Første gang man røg en cigaret - Det første kys – Den første kæreste – Den første følelse af ensomhed - Første gang man så en død person – Første gang man mister én, man elsker.

Tak til Guldborgsund Kommune, for at købe billetter til alle børn på skolerne i Guldborgsund Kommune​

Teatret Masken​

HVOR: Teatret Masken

Urpremiere 29. februar kl. 14.00

Onsdag 18. marts kl. 19.30

Varighed ca. 60 min. u. pause

​ALDER: 14+ og deres forældre

PRIS: 195 kr.

UNG EL. STUDIEKORT: 90 kr.

MASKEN-SÆSONKORT

Dramatiker: Brian Wind-Hansen

Skuespillere: Anna-Sofie Fredslund, Troels Kortegaard Ullerup og

Thomas Bang
Instruktør: Anna Schulin-Zeuthen

Scenograf: Helle Damgaard

Dramaturg: Anne Burup Nymark​​Lysdesign: Maria Pi Houmann

Teknikere: Bruno Andersen

Værksted og produktionsleder:

Nils Kragh
Systue: Inger Mikkelsen
Kontor: Maria Ploug
Undervisningsmateriale: Anne Burup Nymark og Hannah Karina Mikkelsen

PR og administration: Hannah Karina Mikkelsen​

KØB BILLETTER

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
​4800 Nykøbing F

Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                       Fredag  10-12

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk

Teatret Masken
Voldgade 1
4800 Nykøbing F