JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD

JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD

Tøffelklædte knarke bestiger fortidens tinder

Der findes tøffelhelte, og så findes der helte i tøfler. Teaterkompagniet Don Gnu hører bestemt til i den sidste kategori, for det er ikke alle, der vover at udfordre selveste alderdommen til duel.

Men nogen er nødt til at gøre det: Tage livtag med fordommene om ældrebyrden. Undersøge, om ikke det er ved at være tid til at kalde det ældrestyrke i stedet. Gøre pensionister til ekstravoksne. Bytte alderdom ud med visdom. Og minde os alle om, at erfaring – en skattet kvalitet – ikke er til salg for ussel mammon. Erfaring kommer kun med det levede liv.

En ny tid

Med danseforestillingen Jagten på det grå guld tilskynder Don Gnu publikum til at reflektere over vores samtid; en tid, hvor alting synes at gå hurtigere og hurtigere, digitale transaktioner af alle slags fyger usynligt gennem luften, virtuelle verdener bygges og går til grunde på få timer, alt imens vi alle sammen - herude i virkeligheden - iler afsted, videre til næste punkt på listen. Men nu kan det være nok. Hvad med, om vi stoppede op og kiggede os lidt omkring? Er det muligt, at vi kan tegne omridset af en ny tid, se den for os, som den ligger dér og glimter ude i horisonten? En tid, hvor vi ikke blindt hylder et flygtigt ungdomsideal, men i stedet bekender os til den visdom, kun et menneske med årene bag sig besidder.

Minder og tinder

Bæltet, der afholder slåbrokken fra at afsløre alt for meget, strammes lige en ekstra gang, mens fødderne hastigt og nærmest af sig selv finder vej til de ternede tøfler. Så er de klar, de to gamle mænd på scenen. Klar til at generobre magten og æren ved det levede liv. Og klar til at levere en ordløs opsang til alt det nonsens, de unge taler om i dag. Sammen stævner duoen ud på en rejse mod fortidens tinder og minder, ja, man kunne nærmest kalde det en moderne eventyrfortælling, hvor den lykkelige slutning blot ikke handler om at finde en krukke guld eller prinsen på den hvide hest, men i stedet om at opdage noget langt vigtigere: sig selv.

Klimprende klezmer

Jagten på det grå guld er produceret af Don Gnu - et kunstnerisk trekløver bestående af Jannik

Elkær (Don), Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu) samt filmskaberen Christoffer Brekne. Kompagniets navn er bygget op omkring paradokset at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr beskriver forholdet og dynamikken i samarbejdet mellem individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relation til andre. I sine produktioner forsøger kompagniet at gøre op med det traditionelle forestillingsformat:

- I Don Gnu er det en af vores store motivationsfaktorer at udfordre os selv og vores publikum med nye samspil og nye rammer, der prikker til den måde, vi tænker på, og udfordrer den vanetanke, der ellers er så behagelig.

I denne omgang både udfordrer og udvider truppen sit traditionelle ensemble, når huskomponist Alice Carreri i Jagten på det grå guld får musikalsk selskab af Emil Goldschmidt og Nicolai Kornerup. Sammen skaber de - inspireret af den traditionsrige og folkelige klezmermusik - forestillingens klimprende lydside og ser til, at ingen, ung som gammel, blunder let undervejs.

Teatret Masken i samarbejde med Teaterforeningen Guldborgsund

​Don Gnu, Bora Bora og Holbæk Teater

HVOR: Teatret Masken
Tid: Onsdag 1. maj kl. 19.30, varighed 1 time u. pause
ALDER: 12+
Pris: 180 kr., UNG EL. STURDIEKORT: 85 kr.
MASKEN-SÆSONKORT

Vinsmagning:

Som et ekstra krydderi på aftenen er der vinsmagning før forestillingen med lækre vine fra Marius Mortensen, det starter kl. 18.15 og koster 110 kr.

logo copy

Performance & koreografi: Jannik Elkær, 

Kristoffer Louis Andrup Pedersen og Petras Lisauskas 

Dramaturgi og visuelle medier: Christoffer Brekne
Dramaturgisk konsulent: Bjørn Brinch
Musik: Alice Carreri, Emil Goldschmidt og Nicolai Kornerup
Producer: Sigrid Aakvik

www.dongnu.dk

www.bora-bora.dk

www.het.dk​​

KØB BILLETTER

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
4800 Nykøbing F 

Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                       Fredag  10-12

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk

Teatret Masken
Voldgade 1
4800 Nykøbing F