Landet uden drømme

Landet uden drømme

Den forsvundne fremtidsdrøm

En kvinde, ankommet direkte fra en fjern fremtid, indtager scenen. Hun ser alvorlig ud. Og hendes grund til at rejse i tiden viser sig også at være af ganske særlig karakter: Hun skal redde os fra os selv – på forhånd.

Forestillingen Landet uden drømme starter ved erkendelsen af, at vi er blevet netop det: et land uden drømme. Et land uden håbefulde perspektiver på fremtiden. I stedet hersker frygten for nye geopolitiske katastrofer, frygten for intelligent teknologi, der snart vil overtage både krop og sind.

Frygten for robotter, hvor der skulle have været mennesker af kød og blod. Er det kanske muligt – med lidt hjælp fra en venlig fremtidsven - at genfinde de forsvundne fremtidsdrømme?

Det dystopiske samfundssyn

Dystopi betyder egentlig skræmmebillede og er det modsatte af utopi - idealsamfundet. Både litteratur og mediekultur er rig på dystopiske universer, hvor ominøse samfundssystemer, ofte henlagt til fremtiden, skildres på foruroligende vis. Af kendte dystopiske værker kan blandt andet nævnes romanerne 1984 (1949) af George Orwell, Fluernes herre (1954) af William Golding samt Margaret Atwoods Tjenerindens fortælling (1985). Fælles for de dystopiske fremstillinger er et ofte fremtrædende politisk sigte; et ønske om at råbe vagt i gevær, inden det helt er for sent at ændre kurs. Forestillingen Landet uden drømme har sit udspring netop i samme politiske bevidsthed.

Tegnede tidsrejser

Tidsrejser som den, forestillingens kvindelige hovedperson drager ud på, er fyldt med paradokser; svært begribelige, men samtidig fascinerende, fordi de rummer potentialer til at foretage snit gennem vores historie. Tidsrejsen som fænomen tillader os at fantasere om alternative måder at indrette vores verden på.

Landet uden drømme er inspireret af den enorme kult-tegneseriesamling Linda og Valentin: En fransk science fiction-serie skrevet af Pierre Christin og tegnet af Jean-Claude Mézières, hvor

karaktererne Linda og Valentin er rum-tidsagenter fra Galaxity, en panterrestisk organisation i år 2720. Ud fra en simpel præmis om, at de to agenter kan rejse i tid og rum, undersøger serien nysgerrigt andre samfund og skitserer simultant en stadigt foranderlig fremtid for vores egen lille planet.​​

Fix & Foxy i samarbejde med Eventministeriet, Det Kongelige Teater
HVOR: Teatret Masken
Tid: Mandag 24. september kl. 19.30
ALDER: 14+
PRIS: 180 kr., UNG EL. STUDIEKORT: 85 kr.
MASKEN-SÆSONKORT

Medvirkende: Lise Lauenblad

Dramatiker og forfatter: Tue Biering

Instruktør: Tue Biering

Dramaturg: Tanja Diers

Fotograf: Søren Meisner

​​www.fixfoxy.com

​Tue Biering har modtaget en Reumert 2018 for bedste instruktør

KØB BILLETTER

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
4800 Nykøbing F 

Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                       Fredag  10-12

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk

Teatret Masken
Voldgade 1
4800 Nykøbing F