Oh, Josephine

Josephine Baker blæste til kulturkamp i 1920´erne og vi rammes stadig af vinden i dag. Oh, Josephine er et musikdramatisk portræt af et Danmark midt i en brydningstid, hvor vores nationale grundværdier udfordres, alt imens vi styrer direkte mod en verden i krig.

​Parallellerne mellem 1920´erne og vores samtid i 2020´erne er rystende. Retorikken har måske nok ændret men, grundlæggende står vi som samfund over for mange af de samme udfordringer; efterdønningerne fra en dødelig epidemi, økonomisk ustabilitet, nationalstaternes genkomst, spirende nationalisme, heftige race-diskussioner, stigende flygtningestrømme og ikke mindst udsigt til en potentiel ny verdenskrig på europæisk jord.
I 1920´erne styrede samfundet direkte mod afgrunden, i 2020´erne har vi stadig mulighed for at lære af historien og handle …
Oh Josephine er et musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid. Med en blanding af nykomponeret jazz og tidens ikoniske musik følger forestillingen konsekvenserne af Josephine Bakers fire besøg i København. Hendes koncerter, venskaber og dybe konfrontationer med den danske kulturelite. Vi følger i Bakers musikalske spor og portrætterer de trykbølger hun sætter i kraft af sin hudfarve, køn og optræden på de danske varietéscener. Forestillingen spænder fra optakten til hendes første optræden i 1928 og helt frem til 1945, hvor alle aktører i den danske kulturkamp enten er blevet radikaliseret, paralyseret eller udslettet af den hærgende verdenskrig.

Teatergrad​

​HVOR: Teatret Masken

TID: Mandag 2. oktober kl. 19.30

VARIGHED: 

ALDER: 15+

​PRIS: 195 kr.

Ung eller studiekort: 90 kr.

MASKEN-SÆSONKORT

Kulturpas

Medvirkende: Malaika Berenth Mosendana, Rolf Hansen, Louise Kirsten Skov + Marie Louise von Bülow
Komponist: Marie Louise von Bülow
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker: Thomas Markmann
Scenograf:Mona Møller Schmidt
Kreativ producent: Christine Worre Kann

Idé & koncept: Teatergrad​

KØB BILLETTER

www.Teatergrad.dk

​​

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
​4800 Nykøbing F

​Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                      Fredag  10-12

Samt 1 time før hver teaterforestilling og ½ time før Natcafé

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk