PIGEON​ superstition

PIGEON superstition

Med afsæt i adfærdspsykolog B.F. Skinners forsøg med duer i 1948 inviteres du med ind et laboratorium. Den fysiske performer og tryllekunstner David Tholander genskaber med magien som kunstnerisk virkemiddel en række eksperimenter i håb om at synliggøre den frie vilje eller individets evne til at tro, at det selv er herre over dets handlinger. Hvor fri er den frie vilje egentlig?

Hvad er lyden af en forsvindende mønt? Hvilken tone har et svævende glas? Hvilken klang har en bold, der forvandles til mælk? –Er klagen blødere end hvis bolden forvandles til vand?

Pigeon Superstition er en interdisciplinær udforskning af tryl i relation til lyd og bevægelse skabt i samarbejde med lydkunstner Christian Skjødt. Et projekt med kunstnerisk afsæt i B.F. Skinners artikel ’Superstition’ in the pigeon; en videnskabelig afhandling om overtro hos duer.

Ved brug af teknologi og magiske elementer undersøger Pigeon Superstition hvordan oplevelsen ændres, når man ikke blot kan se men også høre en visuel illusion. Hvordan visuelle indtryk kan oversættes til auditive udtryk, og skabe mulighed for at konstruere ikke blot optiske, men også auditive illusioner genereret i realtid foran publikum.​

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
​4800 Nykøbing F

​Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                      Fredag  10-12

Samt 1 time før hver teaterforestilling og ½ time før Natcafé

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk