ULVEHØJEN

​ULVEHØJEN

Der er gået sort marcipan i samfundet

​Teaterkoncerten Ulvehøjen er udviklet over sanger og sangskriver Sebastians samfundskritiske album af samme navn. Med musikken som greb inviterer Limfjordsteatret publikum ind i et tekstunivers, hvor tiltroen til individualismen, til danskheden, til mediecirkus og morgendagen vakler og falder med hver en strofe.​

Indspillet i 1976 og udgivet i 1977; Sebastians plade Ulvehøjen kan i år fejre 40-års fødselsdag. Men trods albummets fremskredne alder er dets iboende sange stadig lige vibrerende, og lige så fulde af skeptisk røst over for de samfundsproblematikker, der er sværest at sluge. Problematikker, der er universelle og eksistentielle i deres essens, og derfor lige så aktuelle i dag som for fire tiår siden.

Sort marcipan

Albummet Ulvehøjen er Sebastians syvende studiealbum og betragtes af mange som mere dunkelt end musikerens tidligere udgivne plader. Det ulmende mørke kommer blandt andet til udtryk i numre som Mediemassøsen/99 og ikke mindst Sort marcipan:

Jeg er indbudt til møde

Hvor bosserne sidder og soler

Træffer deres flæsk og folkeførermonopoler (…)

De har kun sort marcipan

Som du får røde udslæt

Og pest af (…)

Nøjagtig som pladen sigter forestillingen Ulvehøjen direkte efter struben og synker tænderne dybt i en samfundsdystopi, der fremstiller verden omkring os som accelerationsforherligende, egoistisk og fremmedfjendsk. Forestillingen flænser medielandskabets skarpe retorik og postfaktuelle virkelighed og spørger publikum: Bliver alle stemmer hørt i vores senmoderne demokrati?

Mediemassøsen

Udvikling, udvikling, fremskridt, fremskridt. Sebastians mediemassøse masserer os blidt og ubemærket ind i en verden, vi pludselig ikke kan genkende. Det er tid til at rejse os og hyle lidt mod himlen, tid til at reflektere og tage ansvar, for al forandring starter det samme sted: I os selv.

Intime teaterkoncerter

Limfjordsteatrets samarbejde med musikeren Sebastian er udmundet i teaterkoncerten Ulvehøjen. Det er dog ikke Sebastian selv, der skal levere lydsiden, når forestillingerne afvikles i den kommende sæson:

- Med Sebastians velsignelse – og med et af Danmarks absolut bedste og dygtigste “klezmer-med-et-strejf-af-rock”-bands: UMPAS, krydret med Lasses (Popp, red.) krøllede univers (…) Ja, så laver vi en fortolkning af hele albummet fra ende til anden, fortalte teateradministrator Tore Müller til Limfjord Update i 2016.

Fortolkninger af ikoniske værker er næsten at betragte som et speciale for Limfjordsteatret. Netop nu turnerer kompagniet med den anmelderroste Træt lever og tungt hjerte – en intimkoncert over singer-songwriter Tom Waits’ poetiske fortællinger. Tidligere har teatret også med succes kastet sig over blandt andre C. V. Jørgensens og Stings musikalske universer i teaterkoncerterne Det sir’ sig selv (2011) og En anden dag (2010).

Teatret Masken i samarbejde med Teaterforeningen Guldborgsund

Hvor: Teatret Masken

Tid: Onsdag 17. januar kl. 19.30

Varighed 1 time og 20 min. u. pause

Alder: 14+

Pris: 180 kr.

Ung el. studiekort: 85 kr.

MASKEN SÆSONKORT

Komponist: Sebastian

Musik: UMPAS og Lasse Popp

Dramatiker: Sebastian

​Limfjordsteatret

KØB BILLETTER

Besøg os på Facebook​

Teatret Masken​

Teatret Masken

Voldgade 1
4800 Nykøbing F 

Åbningstider: Mandag - Torsdag 10-15

                       Fredag  10-12

Kontakt os

Telefon: 54 732 732

E-mail: info@masken.dk

Teatret Masken
Voldgade 1
4800 Nykøbing F